Forum -> Albinizm wśród Czarnoskórych?
| Tytuł: | Albinizm wśród Czarnoskórych? |
| Autor: | bombastic 12.5.2010, 04:52 |
| Tak mnie zaciekawiła ta choroba, bo ok. my jesteśmy biali, a ta choroba dotyczy też, np. czarnych, bo to musiałoby wyglądać nieźle... | |
| Autor: | yeti_D 12.5.2010, 04:52 |
| dotyczy również czarnoskórych, można znaleźć zdjęcia w Internecie, faktycznie wygląda to powiem, dość ciekawie | |
| Autor: | urszula 6.6.2010, 17:29 |
| Mam 51 lat od 21 lat choruje na bielactwo, niestety do dnia dzisieijszego nie moge sie z nia pogodzic, codziennie smaruje sie samoopalczami,kupilam zestaw do opalania natryskowego, jak sie posamruje to czuje sie lepiej,ale do xxx NIE MOGE Z TYM Żxxx MI CIEZKO ,MAM NERWICE ..POZDRAWIAM | |
| Autor: | inna 16.6.2010, 17:19 |
| tylko zioła mi pomogły... | |
| Autor: | 4.11.2010, 21:29 |
| jakie to są zioła | |
| Autor: | 7.1.2011, 20:23 |
| właśnie,jakie zioła? | |
| Autor: | gosia10129 9.1.2011, 09:43 |
| Na bielactwo choruje od dziecinstwa,nigdy sie nie podalam,dzis smaruje plamy protopikiem i naswietlam lampami uvb311 musze przyznac,ze jest mala poprawa. | |
| Autor: | bettersylwia 9.6.2011, 15:45 |
| witam mam 31lat na bielactwo choruje od 11 lat mam plamy wszedzie na rekach nogach buzi opalam sie bardzo szybko i w okresie letnim mam naprawde problem jest mi coraz gorzej z tym zyc nie moge na siebie juz patrzec poradzcie mi cos moze mi sie humor poprawi | |
| Autor: | Danka 6.7.2011, 17:25 |
| Hej choruje na bielactwo 14 lat,plamy miałam wszęxxxściowo kolor na twarzy,rękach\'klatki wyrównał się\'.Teraz pojawiły się na bialej skórze brązowe plamy niewiem co teraz?Ogólnie nauczyłam się z tym żyć,Nadal jestem atrakcyjna-akceptuje siebie....... | |
| Autor: | rafal 26.7.2011, 00:55 |
| hej ja choruje na bielactwo juz kolo 10 lat ale dopiero zaczynam sie z nim godzic, probowalem juz roznych terapi od smarowania, naswietlania lampami , do przeszczepu naskurka , i chociaz widzialem duzo poprawe , to plamki powrucily . wiec pozostalo tylko nauczyc sie nam z tym zyc:) no chyba ze nauka pójdzie tak na przód ze znajda jakies naprawde skuteczne xxx wszystkich | |
| Autor: | MoMynia 4.9.2011, 17:40 |
| Hejka ;) Ja choruje na bielactwo pół swojego życia ;/ mam 22 lata o choruje już od 11 i dość bardzo jest to u mnie widoczne ponieważ zajmuje mniej więcej ok 50% ciała. Przestaje się jednak tym powoli przejmować. ostatnio myślałam nad zrobieniem tatuażu, jednak nie jestem pewna jak osoba wykonująca na mnie ten zabieg przyjmie to że jestem \"dwukolorowa\" | |
| Autor: | Kasia 2.12.2011, 00:01 |
| Witam was wszystkich, ja nie choruję na bielactwo, ale za to ,zamaist białych plam, to mam na twarzy czerwone - bo cierpię na atopowe zapalenie skóry. Co Wy na to? :) | |