Forum -> Bielactwo szansa na wyleczenie.
| Tytuł: | Bielactwo szansa na wyleczenie. |
| Autor: | Pawel 3.1.2011, 23:01 |
| Witam! Mam 16 lat plamy o ile dobrze pamiętam pojawiły mi się w wieku 5-7 lat. Plamy mam dookoła oczu także wyglądam jakby mnie ktos pobił. Czy mam szanse na wyleczenie? I w jaki sposób to zrobić? | |
| Autor: | Pawel 4.1.2011, 14:58 |
| Odpisze ktos? Prosze. | |
| Autor: | Marcin123 27.1.2011, 13:41 |
| Witam! Moja siostra choruje na bielactwo od około 15 lat. Plamy w 60% pokrywają jej ciało. Zdaje sobie sprawę, że nie uda się w całości wyleczyć tej choroby, sprawić aby plamy zniknęły... Do wszystkich życzliwych osób mam gorącą prośbę- proszę podpowiedzcie jak zminimalizować postępowanie choroby, czy są jakieś leki, maści? Czy są jakiekolwiek szanse na to,aby plamy chociaż w jakiejś części zniknęły? Będę bardzo wdzięczny jeśli polecicie jakichś lekarzy specjalistów, podpowiecie do kogo najlepiej się zgłosić. Z góry dziękuje za ewentualną pomoc. | |
| Autor: | YOGI 5.2.2011, 21:19 |
| Tak są :) Lampy TLO1 i Protopic :) | |
| Autor: | doris 6.3.2012, 17:35 |
| Witajcie. Ja też na to choruję już bardzo długo.To jest choroba autoimmunologiczna i chyba winnych jest wiele czynników a najbardziej stres. Ostatnio próbuję lykac czarnuszkę i mam czasem wrazenie że plamy zaczynaja blednąć. Czarnuszke zażywam od miesiąca i mam zamiar dalej ja stosować. Ona własnie wzmacnia układ immunologiczny, więc kto wie może sie uda? | |
| Autor: | doris 6.3.2012, 18:04 |
| Witajcie. Ja też na to choruję już bardzo długo.To jest choroba autoimmunologiczna i chyba winnych jest wiele czynników a najbardziej stres. Ostatnio próbuję lykac czarnuszkę i mam czasem wrazenie że plamy zaczynaja blednąć. Czarnuszke zażywam od miesiąca i mam zamiar dalej ja stosować. Ona własnie wzmacnia układ immunologiczny, więc kto wie może sie uda? | |
| Autor: | 10.3.2012, 17:43 |
| Witam mam proźbę do Doris napisz więcej o stosowaniu czarnuszki | |
| Autor: | doris 16.3.2012, 00:45 |
| jasne że wam powiem.. najpierw łykałam kapsółki z olejem przez miesiąc i w ciągu tego czasu wyleczyłam sobie reflux...a ciągle mialam z tym problemy i z jelitami też...teraz czuję sie już całkiem dobrze i chyba alergie mam mniejszą....co rano na czczo łykam olej z czarnuszki( do kupienia w zielarskich sklepach)popijam niewielka iloscią wody i tak przed snem... myślę że trzeba to pozażywać dłuższy czas ale i plamy mam już dłuuugie lata i lekarze nie pomogli... nie pojawaja sie na białych brazowe punkciki ale całe plamy sa jakby mniej widoczne, juz nie jest to taka intensywna biel jak była... a na rękach i czole zacierają sie granice ,, próbojcie, bo to niewiele kosztuje a może warto. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia | |